“Era un objectiu que teníem marcat en vermell al club des de fa molts anys. Avui podem dir que neix el Campus MoraBanc Andorra i n’estem molt orgullosos”, declarava David Eudal, director de la base i del Campus MoraBanc Andorra ara fa quatre mesos en la presentació feta al Comú d’Encamp.
Ara podem dir que, efectivament, el Campus MoraBanc Andorra és una realitat i ha arribat per quedar-se. Més de seixanta nens i nenes, d’Andorra i de fora, han pogut gaudir d’una primera edició que s’ha tancat amb molt bona nota. Tres setmanes de bàsquet focalitzades a la millora tècnica dels jugadors i jugadores, gaudint dels ensenyaments d’entrenadors i entrenadores de primer nivell, tots ells amb gran experiència en equips de formació tant del País com de Catalunya i altres Comunitats Espanyoles. El fet de proposar sessions amb grups de treball reduït amb grups de màxim 5 jugadors/es per cada entrenador/a ha estat un fet molt destacable que defineix a la perfecció la qualitat de les sessions de treball que s’han pogut oferir.
Les dues primeres setmanes, marcades per un règim extern, s’han dut a terme al Complex Esportiu d’Encamp. Com a traca final, la tercera setmana s’ha celebrat al Pas de la Casa. Els nens i nenes han gaudit molt de l’entorn, la convivència, l’amistat i, com no, del bàsquet.
Un Campus MoraBanc Andorra que ha tingut el bàsquet com actor principal, però que també ha posat el focus en molts altres aspectes com poden ser els hàbits saludables, la importància de l’amistat i del respecte o el fet de valorar i gaudir de l’entorn que tenim en el nostre país.
Com no podia ser d’una altra manera, els participants d’enguany han gaudit de la visita de jugadors i exjugadors de l’ACB, amb qui han pogut compartir moments que costaran d’oblidar. Rafa Luz, Jean Montero, Nacho Llovet, Ferran Bassas i Thomas Schreiner, aquest últim també d’entrenador, han volgut ser partícips en aquesta primera edició.
Xavi Luque, Coordinador tècnic del Campus MoraBanc Andorra, en la valoració final ha comentat que “Ens feia molta il·lusió oferir el producte del bàsquet com a medi de millora, treball, esforç, sacrifici… Que els jugadors i jugadores acabessin la setmana amb la sensació que havien millorat aspectes del joc que no podien treballar durant la temporada”. També ha afegit que “Naturalment també volíem tocar la part més lúdica, amb el bàsquet com a motor, on és poguessin fer moltes activitats”. Posa èmfasi al nivell dels entrenadors i entrenadores dient que “No sé si hi ha molts altres Campus que poden dir que han tingut un entrenador en actiu d’ACB, un entrenador de Lliga Femenina, entrenadors que han estat a nivell ACB, LEB o EBA… El nivell ha sigut altíssim”. Finalitza dient que “Per aquest motiu, el nivell de satisfacció és més elevat. Ja que els nens i nenes han tingut correccions d’alt nivell en exercicis d’una exigència elevada i en cada moment de l’execució. Això ens fa estar realment molt feliços de tot plegat.”