(72-87) El MoraBanc Andorra mostra caràcter per acabar remuntant

(72-87) El MoraBanc Andorra mostra caràcter per acabar remuntant 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Tercer partit de pretemporada i tercera victòria. No és temps de ser resultadistes, prou ho sabem, però sí que és cert que tots els entrenaments i partits que porta l’equip a l’esquena ja ens donen més d’una conclusió. Avui, novament, quan les cames més pesaven, els nostres han tret forces d’on no n’hi havia per acabar doblegant al Casademont Zaragoza.

Tarda calorosa a Monzón amb un bon ambient de bàsquet, on molta gent del voltant del territori s’atansava fins al Pabellón Los Olímpicos per veure un partit del més alt nivell. Avui es perdien el partit Nikos Chougkaz, encara ressentit del cop a la cuixa sofert en un entrenament, i Rafa Luz, per una sobrecàrrega.

L’inici del MoraBanc Andorra, liderat per dos triples consecutius de Kyle Kuric, cridava a l’optimisme després de contestar un bon inici dels vermells. Amb uns bons minuts de Felipe en ambdós cèrcols aguantàvem els bons moments d’un Casademont Zaragoza que empatava el marcador arribats a l’equador. Moment on tornàvem a veure a Jerrick Harding vestit de curt, el qual afronta el seu segon curs com a tricolor. L’entrada a pista de Sekou Doumbouya amb 5 punts seguits i un triple de Chumi Ortega ens donaven un coixí de fins a 6 punts (minut 8, 13-19). Tot i solament cometre dues faltes, els de Lezkano no aprofitaven aquest avantatge per aturar els darrers punts del rival, que feien finalitzar el primer quart amb el 18-21. El desgast físic dels primers deu minuts es notaven als dos equips, i el partit es tornava espès. Sense un conjunt que destaqués més que l’altre, el partit continuava igualat. Jerrick Harding anotava 4 punts seguits per donar una mica de confiança al davant i provocava el temps mort de Casademont. Com a mala notícia, l’esquinç de turmell de Bell-Haynes, el qual l’ha deixat apartat durant la resta de l’enfrontament. 39-40 al descans i a recuperar oxigen i cames al vestidor.

La tornada a pista no semblava canviar gaire el tarannà que havia agafat el partit. Es notava la fatiga a les cames, digna d’estar en plena pretemporada. Tot i això, era Stan Okoye per part dels nostres el que trobava l’encert de cara a cistella, 6 punts seguits tots des de la mitja distància, on s’hi havia posat la creu. Quan les cames no podien el partit s’enduria, ells no ens ho posaven gens fàcil tampoc, i no aconseguíem veure el bàsquet alegre que tant havíem gaudit els dos primers partits. Casademont Zaragoza tornava a enganxar-se, i de nou en el tram final de període, per acabar deixant l’igualat 53-55 al lluminós. Semblava que se’ns faria molt llarg el darrer quart, almenys era la sensació que transmetia el rival. Ells més frescos i nosaltres més erràtics, un fet que es demostrava amb les pilotes perdudes totals dels tricolors (19). Shannon Evans apareixia amb dos triples de manera consecutiva per contestar els seus millors minuts, mentre que l’entrada a pista de Chumi Ortega seria tota una erupció decisiva per l’esdevenir de l’enfrontament. L’energia del murcià ha estat clau en un final de partit que ha acabat sent molt favorable, més del que ens imaginàvem vist tot plegat. Contagiats d’aquesta espurna d’Ortega, Felipe Dos Anjos i Ferran Bassas s’apuntaven a la festa per posar-nos 10 punts per sobre en un tancar i obrir d’ulls. Aquesta reacció ha estat massa pel rival, que veia com, a poc a poc, el MoraBanc anava ampliant distàncies i tancant el partit. 72-87 resultat final en un partit que ha estat molt més dur del que reflecteixen aquests dígits. Toca recuperar cames i continuar construint en aquest més que exigent setembre que acabem d’encetar.

El pròxim partit serà aquest mateix divendres (20 hores), disputem el 7è Trofeu de Bàsquet d’Escaldes-Engordany davant La Laguna Tenerife.