(90-77) Acabem cedint davant un Barça més fresc

(90-77) Acabem cedint davant un Barça més fresc 1800 1200 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra cau en el segon partit de la Lliga Catalana davant un Barça que ha aprofitat molt els moments on estava més fresc. Tot i que les cames pesessin més i que el talent de tot un Barça fossin motius de pes, els nostres han mostrat molt caràcter i lluita una vegada més.

El Palau d’Esports Catalunya presentava una bona entrada en aquest duel entre el MoraBanc Andorra i el Barça, el qual debutava a la Lliga Catalana mentre els nostres ja van fer-ho en el dia d’ahir amb victòria.

La posada en escena dels de Natxo Lezkano era molt notable, sobretot en l’aspecte defensiu. Ben Lammers destacant moltíssim en aquesta tasca de protegir el nostre cèrcol, i al davant donàvem el primer cop amb un triple de Sekou Doumbouya (minut 4, 2-8). Els blaugranes reaccionarien, com és normal, i ho feien a base de talent individual. Per contestar-los, uns bons minuts de Nikos Chougkaz per acabar tancant un igualat primer període, 17-16. El MoraBanc Andorra lluitava, i ho feia amb el cap ben alt, perquè la factura d’haver jugat ahir s’anava notant mica en mica en els integrants de l’equip. Tot i això, la bona feina al darrere ens ajudava a compensar el poc encert en atac, i anar treballant en un quart amb poquets punts (minut 14, 20-20). Passats l’equador de quart, el Barça aprofitava ara per córrer i encistellar de manera fàcil, i en això son gairebé imparables. El desplegament físic dels de Peñarroya ens superava en un moment on el cèrcol també escopia els nostres tirs (minut 17, 33-23). Seguíem plantant cara, no sabem fer-ho d’una altra manera, i un triple de Shannon Evans junt un tap de Felipe Dos Anjos ens donava aquesta petita espurna d’energia. Malauradament, un parcial en contra final tancat amb un triple sobre la botzina de Brizuela ens feia enfilar el camí als vestidors amb el 43-31 desfavorable.

Si algú es pensava que el MoraBanc Andorra es donaria per vençut anava molt errat. Els tricolors tornaven a sortir ficats tornant del descans i endossaven un parcial de 4-10 que obligava al rival a demanar temps mort. Un triple de Jerrick i un altre de Shannon, però la lluita baix al fang de Sekou i Ben Lammers, totes accions de demostració de lluita i caràcter (47-41, minut 24). Tornàvem a atansar-nos, però el talent individual dels culers tornava a ser massa, especialment el d’un Laprovittola que ens feia molt mal amb 12 punts de forma consecutiva. Un tros de triple de Kyle Kuric contestava al de Dario Brizuela per tancar el tercer assalt amb el 67-54. El darrer quart anava a ser tota una prova, i molt exigent, pels de Natxo Lezkano. En aquest darrer partit abans de la fase prèvia de la BCL calia esgotar tota la munició per anar el millor preparats cap a terres turques. No importava el cansanci ni un rival físicament molt poderós, el MoraBanc Andorra lluitava amb tot per no perdre la cara al partit i tornar a escurçar el marcador. El bon treball defensiu estava acompanyat del lideratge de Shannon Evans, el qual aprofitava també Nikos Chougkaz per fer mal a la zona blaugrana. Bon parcial dels nostres per provocar un nou temps mort rival i seguir amb opcions (minut 36, 76-71). Com d’un reflex es tractés, el Barça i el seu talent individual novament per tombar tota esperança andorrana per aconseguir la victòria en aquest duel. L’encert dels seus millors homes, Punter i Parker, junt el seu fons d’armari ha estat massa llosa per un molt combatiu MoraBanc. Resultat de 90-77 que no reflexa, per res, el gran partit realitzat.

Estadística del partit

El nostre pròxim partit ens porta de nou a competició europea amb la fase prèvia de la BCL. Primer partit davant el Windrose Giants Antwerp el pròxim dimecres 18 de setembre a les 18:00 hores.