(84-61) Debut amb molt bon peu a la Lliga Catalana

(84-61) Debut amb molt bon peu a la Lliga Catalana 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Primera victòria oficial del MoraBanc Andorra, aquesta davant el Bàsquet Girona en una nova edició de la Lliga Catalana. Els de Natxo Lezkano han anat de menys a més davant un combatiu Bàsquet Girona que ha acabat cedint a causa del bon fer dels tricolors durant els quaranta minuts.

El partit portava l’enfrontament entre dos rivals que ja es coneixen prou, però no encara en la preparació d’una nova temporada. Jerrick Harding començava amb la mà calenta, però també Yves Pons per part gironina. El duel de canoners protagonitzava un igualat tram inicial on els gironins estaven un pèl per sobre en ambdós cèrcols. Kyle Kuric tornava a convertir en or tot el que tocava, mentre que Felipe anotava una cistella i addicional que ens feia contestar els bons minuts del rival. Els tirs lliures (1/7) ha estat la gran llosa en un primer quart que s’ha escapat per poc amb el 14-17. Començavem el segon període veient com Iroegbu es trobava cada vegada més comode atacant la nostra zona, i això no era bona senyal. Uns minuts de bàsquet poc vistós, sense molt encert per part dels dos conjunts. Sekou Doumbouya apareixia amb 5 punts consecutius per tornar a ajustar el resultat arribant a l’equador de quart (minut 14, 25-28). No canviaria molt al guió a mesura que anàvem avançant, el Bàsquet Girona tornava a fer-nos mal i es posava 8 punts per sobre. Tot i això, un parcial que s’allargava fins al 11-0 ens feia marxar cap als vestidors amb el 36-33 favorable. Bona reacció final de l’equip, construïda des de la defensa, per no marxar del duel.

Tornada molt més que favorable al partit pels interessos dels de Natxo Lezkano. El MoraBanc continuava ampliant un parcial que ha anat cuinant a foc lent a base de treball defensiu i encert en atac des del tram final del segon assalt. Sekou enfilat fins als 15 punts anotant dues cistelles de caràcter amb falta addicional incloses. La sorra del rellotge anava caient, però ara el ritme del partit era clarament tricolor (minut 26, 51-38). Els de Katsikaris reaccionarien però amb un parcial de 0-7, que ara aprofitaven un lleu moment de relaxació nostre. Shannon Evans, des del triple, tancava un resultat parcial favorable de 23-15 pel 59-48 per encarar els darrers deu minuts. Quedava molt per fer, i més en un moment de la temporada on les dinàmiques dels partits no saps mai per on acabaran anant. El guió del nostre equip no canviava, i era conscient que un bon inici de període seria començar a encaminar la victòria. La progressió a l’alça del MoraBanc Andorra anava erosionant a un Bàsquet Girona que tampoc trobava les mateixes opcions de cara a cistella que a la primera part. Superats els primers cinc minuts del darrer període aconseguíem el màxim avantatge, que ja era de 23 punts després d’una cistella de Nacho Llovet amb assistència d’Aaron Ganal (minut 37, 77-54). Tot i entrar en uns compassos de partit amb res en joc, Nikos Chougkaz des del triple continuava ampliant la diferència. Al sonar la botzina, 84-61 final per tancar una gran victòria d’equip.

Estadística del partit

Demà tenim el pròxim partit d’aquesta Lliga Catalana. Ens espera el Barça aquest dijous a les 21:00 hores.