(89-88) Final molt cruel acariciant l’èpica

(89-88) Final molt cruel acariciant l’èpica 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Així és, final molt cruel a la Fonteta de València i executat per un jugador que ens ha regalat més somriures que arbres té un bosc: Jean Montero. El MoraBanc Andorra ha capgirat la dinàmica del partit a la segona part per aferrar-se a les opcions de victòria i ho ha tingut a tocar. El gran partit de Jerrick Harding (30 punts) i un clínic de Ferran Bassas al darrer quart ens han portat a un final que s’ha acabat decidint per una cistella, després de rebot ofensiu, de l’exjugador del MoraBanc Andorra.

Partit com sempre complicat el que li esperava, a la Fonteta, a un MoraBanc Andorra sense dos jugadors de pes com Shannon Evans i Sekou Doumbouya. Els locals es feien amb el ritme del partit des de l’inici, on Jerrick Harding acaparava tota la responsabilitat ofensiva tricolor per donar resposta. Tot i anar per sota en el marcador, els de Lezkano capgiraven gràcies al primer triple de Kyle Kuric i als punts d’un Harding que ja en sumava 9 (minut 6, 13-14). És a llavors on els taronges obrien la llauna des del triple anotant 4 de forma consecutiva, amb De Larrea i Montero com a protagonistes. Tot i l’aigua que queia des del perímetre, aconseguíem tancar el primer quart amb el 25-20 gràcies a la bona feina del capità Nacho Llovet en ambdós cèrcols. El que ja sabíem i començava a agafar forma es tornava en plena realitat en un inici de segon període clau per Valencia Basket. Apostant molt pel tir exterior i anant com animals al rebot, obrien una gran escletxa protagonitzada per un Jean Montero que s’enfilava fins als 17 punts en 11 minuts jugats. Natxo Lezkano es veia obligat a aturar el partit per fer reaccionar els seus (minut 15, 37-23). Tot i el seu festival anotador, un nou triple de Kyle Kuric ens posava a 10 punts amb el 44-34, però no podíem evitar acabar marxant al descans amb el 48-34 en contra. Un marcador que malauradament feia justícia per un Valencia Basket que, menys mal, ha anotat “només” 8 triples dels 21 intentats. Tantes oportunitats també donada la lluita en el rebot, la principal assignatura, i en aquests moments pendent, pels de Lezkano (25-13).

Com comentem, havia de canviar molt la cosa perquè els nostres arribessin al minut 40 de partit amb opcions de guanyar, i un cop més l’equip ha demostrat que la paraula “rendir-se” no apareix en el seu diccionari. El monòleg d’un inspiradíssim Jerrick Harding ha estat la millor arma d’un tercer quart que ha capgirat de dalt a baix la dinàmica de l’enfrontament. El MoraBanc Andorra trobava la seva millor versió al darrere per anar cuinant a foc lent un parcial que s’acabaria enfilant fins al 4-21 gràcies a Harding però també la gran direcció de joc de Ferran Bassas i la feina a la pintura de Ben Lammers (minut 27, 54-57). I sí, ens posàvem per davant deixant congelada a tota una Fonteta que molts dels seus aficionats i aficionades ja celebraven la victòria a la mitja part. Jerrick Harding continuava fent la seva, mentre que un contraatac culminat per Nikos Chougkaz i una cistella de Kyle Kuric ens posava 10 punts per davant (minut 29, 56-66). Quan millor estàvem, uns bons moments de Pradilla ens ha deixat un gust agredolç veient com els locals retallaven distancies finalitzant el tercer quart amb el 62-66. Tenint en compte que quedaven 10 minuts i jugues davant un equip de primer nivell, l’escurçada diferència ja t’avança que jugaràs un partit nou que començava des de zero. El MoraBanc acceptava el repte i ho feia amb el lideratge d’un Ferran Bassas que ha culminat, ben segur, un dels millors moments de la seva carrera. València, i nosaltres, quedàvem glasats en veure com Jean Montero marxava del partit a causa d’un mal gest a l’espatlla, però com bé sabem ha pogut tornar a jugar el partit. Superant l’equador del darrer assalt, seguíem per davant en el marcador (minut 36, 72-78). Amb la seva gent empenyent, els de Pedro Martínez endossaven ara un parcial de 10-2 que obligà a Natxo Lezkano a aturar el joc en un partit on estava tot per decidir (minut 38, 84-83). La màgia de Ferran Bassas ens guiava i feia somiar que podíem fer l’impossible a la Fonteta, però el destí no ens acabaria donant l’or. Amb el partit aturat a falta d’11 segons i el marcador a favor després d’una cistella de Bassas amb una més que possible falta al llençar (87-88), els locals tenien en la seva mà guanyar el partit. La defensa dels andorrans era molt bona i el cèrcol escopia el llançament de tres punts de Costello, però el rebuig acabaria en les mans de Jean Montero i aquest sentenciaria el partit amb la que serà la cistella de la jornada, 89-88 final. És una derrota dura, que fa mal, però la conclusió és més que clara: Aquest és el camí. Tot i els entrebancs i com s’havia posat el duel, el MoraBanc Andorra pot tornar cap a casa amb el cap molt més que alt.

Estadística del partit

El pròxim partit serà a la Bombonera, ens visita el Coviran Granada per disputar la cinquena jornada de la Lliga Endesa el dissabte 26 d’octubre a les 20:45 hores.