(112-87) Exhibició col·lectiva per sumar la segona

(112-87) Exhibició col·lectiva per sumar la segona 1700 1133 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra supera amb claredat al Leyma Coruña a la Bombonera i suma la segona victòria de la temporada a la Lliga Endesa. Un partit molt sòlid de tots els jugadors, mantenint al marge a un rival combatiu que no ha pogut fer res per contestar la unió entre l’afició i equip andorrans. El gran partit de Nikos Chougkaz i de Jerrick Harding i el debut d’Aaron Ganal a la Lliga Endesa com a grans noticies i la desafortunada lesió de Shannon Evans com la dolenta.

Era el primer “Sold out” de la temporada. La Bombonera tenia ganes de bàsquet i de recolzar els seus, i això ha estat clau per portar en braços a un MoraBanc Andorra que els hi ha tornat en escreix el seu suport a base d’espectacle.

Començament sòlid per un MoraBanc Andorra que tenia entre cella i cella l’objectiu de refer les sensacions agredolces del darrer partit a casa. Un parcial de 7-3 era la primera declaració d’intencions en un primer quart dominat de principi a fi pel conjunt andorrà. Nikos Chougkaz amb un inici pletòric en ambdós costats de pista junt a la bona determinació de Ben Lammers sota el cèrcol, han estat els grans causants de que la distància al marcador s’anés ampliant progressivament (minut 6:30, 20-11). El bon fer dels de Lezkano no s’aturava, construint, com sempre, des d’un gran treball defensiu. Una gran feina al darrere que també es culminava al davant, tancant el primer assalt amb un vendaval ofensiu i de bon bàsquet, 30-15. Calia donar continuïtat a totes les coses que ens estaven donant fruits, però el Leyma Coruña era qui donava senyals de que no estava mort aconseguint un parcial de 3-13. El partit s’enduria molt, i el marcador en faltes no era gens favorable a un MoraBanc que ara patia també pels contactes sense pilota. Això no ens permetia jugar al joc ràpid al qual estem acostumats, i es sumava una acció molt desafortunada que apartava de l’enfrontament a Shannon Evans, lesionat de la seva mà esquerra. Per posar remei, Nikos Chougkaz (23 de valoració al descans). El gladiador grec darrere i al davant, fent de tot ens tornava a distanciar en el tram final. Els seus companys s’hi adjuntaven, i així ens enfilàvem fins a dinou punts per sobre (minut 18, 47-28). Malauradament, un final calcat a l’inici amb un parcial en contra de 3-10 tancava els primers vint minuts amb el 50-37. Molta feina per fer davant un Leyma Coruña que de ben segur seguiria amb la seva línia d’endurir el partit.

Calia afrontar gairebé un partit nou, perquè els gallecs sortirien amb tot per posar la por al cos a la Bombonera. Jerrick Harding començava fort amb un triple i addicional, i aquest feia una parella de luxe amb el protagonista del partit, Nikos. Obrint la caixa de Pandora la Bombonera esclatava i donava l’energia que tanta falta ens feia. El MoraBanc Andorra ara sí el clar dominador d’un partit que estava absolutament trencat. Un triple de Kyle Kuric i un altre de Ferran Bassas ens catapultaven i es queia tot el pavelló (minut 28, 77-48). 32-19 de parcial en un tercer quart absolutament decisiu. Amb tot molt encarrilat, els locals no han pogut deixar de prémer l’accelerador davant un Leyma Coruña que no deixava d’insistir i de lluitar cada possessió (minut 33, 92-63). L’equip volia impregnar-se de bones sensacions i continuar fent bé la feina fins el final, i això ha portat a que poguéssim veure un dels moments que tindrem ben marcats a la retina: El debut de l’andorrà Aaron Ganal a la Lliga Endesa. L’afició s’ha fos en aplaudiments d’orgull cap a ell, i encara més quan ha provocat dues faltes i anotat 3 tirs lliures. El seu somriure a l’estar a pista es la clara mostra de que serà quelcom que no oblidarà en la seva vida, i no en podem estar més orgullosos. Resultat final de 112-87 per concloure la festa i la segona victòria consecutiva.

Estadística del partit

El pròxim partit serà al Pavelló Font de Sant Lluís, visitem al Valencia Basket el pròxim diumenge 20 d’octubre a les 17 hores.