(71-91) Un últim quart per oblidar ens sentencia

(71-91) Un últim quart per oblidar ens sentencia 1920 1280 BC Morabanc Andorra (web oficial)

No ha estat l’estrena de competició somiada avui a la Bombonera. Com un reflex de la temporada passada, el Dreamland Gran Canaria ens ha superat en un partit on han estat millor que nosaltres, especialment en els últims 15 minuts d’enfrontament. Els de Natxo Lezkano han plantat cara, acompanyats del recolzament de la seva gent, però no ha estat suficient per capgirar un partit que s’havia posat molt costa amunt al darrer període.

El partit no començava del tot bé per un MoraBanc Andorra que topava un i altra vegada amb el, a vegades excessiu, físic canari. Un parcial inicial de 0-7 dels de Lakovic era contestat gràcies als punts de Ben Lammers, Jerrick Harding i Nikos Chougkaz. La dinàmica del quart, malauradament, no canviaria, i eren els visitants els qui es feien amb el ritme del partit. Molt durs en defensa i els arbitres posant el llistó molt alt, els primers deu minuts es tancaven amb el desfavorable 15-23. No podia abaixar els braços el MoraBanc, havia de posar-se mans a l’obra i complir el primer objectiu: Igualar el llistó físic. No anava a ser una feina fàcil tornar a posar-nos dins del partit, i més davant un Dreamland Gran Canaria que sabia com fer-nos mal. A base de mastegar molta, molta sorra, la Bombonera i l’equip anaven mica en mica atansant-se als canaris. Nikos al darrere i Jerrick (12 punts al descans) al davant, aconseguíem empatar un partit que no estava sent el més fluït i maco dels que hem viscut. Un intercanvi amb pocs punts en el tram final, feia reflectir l’igualat 38-38 de camí als vestidors en un quart on el MoraBanc li tornava al rival el parcial del primer període. Les 8 pilotes perdudes locals i les cistelles fàcils permeses estaven sent les assignatures pendents dels de Lezkano.

A diferència de l’inici de l’enfrontament, ara era el MoraBanc Andorra el que prenia la iniciativa i endossava al Dreamland Gran Canaria un parcial de 8-0 executat per Sekou Doumbouya i Jerrick Harding (minut 22, 46-38). Reaccionaven els visitants i aguantàvem a base de talent individual, però això no seria suficient per aturar el seu joc col·lectiu i intensitat. Ells tornaven a capgirar mentre ens treien del partit a poc a poc, quan no hem pogut reaccionar és quan ells aprofitaven per anar clavant l’estaca de mica en mica per acabar tancar el tercer quart amb el 58-62. Eren 4 punts de marge i quedava un món, però la dinàmica d’ambdós equips et feia gairebé esbrinar com seguiria el guió del partit. En un inici apagat en l’aspecte ofensiu, els canaris obrien una escletxa que feia aturar el partit a Natxo Lezkano (minut 33, 61-69). Les faltes personals també estaven sent una llosa molt gran pels tricolors, ja que sumariem les 5 d’equip en en poc més de 3 minuts. Els visitants aprofitarien això per trencar del tot el partit. Mantenint i pujant el seu físic feien seu un partit que el MoraBanc Andorra no s’ha vist en cor de poder acabant capgirar. Una darrera empenta nostra gairebé trenca la barrera dels deu punts, però el cèrcol escopia aquells tirs que ens podrien haver fet creure en una remuntada que hagués sigut de les recordades. Amb els braços avall del tot, el partit acabaria morint amb un 71-91 final que significava la primera derrota a la Lliga Endesa pel nostre equip.

Estadística del partit

El pròxim partit serà al Buesa Arena de Vitoria per jugar contra el Baskonia el pròxim dissabte 5 d’octubre a les 18:00 hores.